Wat-is-een-air-cooker-header

Wat is een Air Cooker?

Een Philips Air Cooker is een keukenapparaat met verschillende kookfuncties waarmee je allerlei soorten gerechten kunt klaarmaken op basis van diverse bereidingstechnieken. Denk aan stomen door middel van droge of natte stoom, langzaam garen, sous-vide koken, bakken en roosteren.

De Air Cooker zorgt ervoor dat je ingrediënten zo worden bereid zodat kleur, geur, smaak en voedingsstoffen maximaal behouden blijven.

Met een Air Cooker kun je ook ingevroren eten perfect ontdooien en ook het opwarmen van restjes is gaat ideaal met dit apparaat. Het resultaat is vele malen beter en lekkerder in vergelijking met een magnetron.

Een Air Cooker kun je geheel zelf instellen naar wens. Maar met behulp van de NutriU app kun je ook één van de vele recepten uitkiezen en direct de juiste instellingen zenden naar de Philips Air Cooker. Dit maakt het koken heel gemakkelijk.

Een Air Cooker is sowieso geen airfryer en het is ook geen hetelucht oven. Maar wat is het dan wel? Ik vind het lastig om het apparaat in een specifieke categorie of hokje te plaatsen. Een air cooker is meer een hybride van een multicooker, een slow cooker en een stoom oven.

“Air Cooker” betekent “Lucht Koken”. Je kookt je gerecht dus met hete lucht maar je kunt ook verschillende gradaties stoom toevoegen aan je bereidingswijze.

Het combineert dus verschillende kookfuncties in één apparaat en het is dan ook een uniek apparaat die een andere manier van koken aanbiedt. In mijn eerste tests met de Philips Air Cooker merkte ik op dat je het koken in een Air Cooker eerst onder de knie moet krijgen.

Zeker in het begin zal je merken dat het apparaat een leercurve heeft. Het is een andere manier van eten bereiden. Daarom adviseer ik om zeker in het begin diverse recepten te volgen om goed te begrijpen wat je allemaal kunt maken in een Air Cooker.

Gelukkig helpt de NutriU app bij het vinden van lekkere recepten. Elk recept wordt gedetailleerd beschreven en het handige is dat je via je telefoon de juiste instellingen kunt doorsturen naar je Philips Air Cooker. Op je telefoon kun je vervolgens de bereiding bijhouden.

Vergelijkbare berichten