Wat is het verschil tussen een Air Cooker en een slowcooker

Het handige aan een Air Cooker is dat dit apparaat ook gebruikt kan worden als een slowcooker. Dit behoort namelijk tot één van de functionaliteiten van een Air Cooker. Slow cooking, of langzaam garen, gebeurt in de Air Cooker op 80°C in combinatie met hoge vochtigheid. Dit is een perfecte kookstand voor het bereiden van soepen, stoofschotels en voor het garen van mals vlees.

De Air Cooker kan tot maximaal 3 uur of 180 minuten ingesteld worden. Dat is wel wat minder dan bij een normale slowcooker die je wel zes of acht uur lang kan laten aanstaan om je gerecht langzaam te laten garen.

Daarnaast zijn slowcookers in verschillende formaten beschikbaar. Zo kun je bij een slowcooker dus kiezen voor een groot model met ruime inhoud om een grote stoofschotel in te maken voor het gehele gezin. In een Air Cooker is er slechts ruimte voor twee tot drie porties. Het is dus een vrij compact apparaat om als slowcooker te gebruiken.

Wil je dus specifiek de Air Cooker gebruiken als slowcooker en heb je een groot gezin of wil je graag grotere hoeveelheden tegelijk bereiden? Dan is de Air Cooker denk ik minder geschikt voor jou.

Ik zie zelf de slowcooker functie op de Air Cooker als een extra functionaliteit om te gebruiken. Het is ideaal om een runderstoofschotel mee te maken als je met twee of drie eters bent.

Maar als je een slowcooker koopt, wees er dan wel van bewust dat je een slowcooker alleen kunt gebruiken voor langzaam garen. De overige functionaliteiten van een Air Cooker heeft een slowcooker niet. Dus ga bij jezelf na wat je het belangrijkste vindt.

 

Vergelijkbare berichten