Hoe-ziet-een-Air-Cooker-eruit-header

Hoe ziet een Air Cooker eruit?

Qua design heeft een Air Cooker nog het meeste weg van een kleine all-in-one printer die je misschien thuis nog wel hebt staan. Een vergelijking die je niet direct zou verwachten voor een keukenapparaat.

Het apparaat heeft een afmeting van 438 x 345 x 232 mm en weegt zo’n 7,44 kilogram.

De bovenkant bestaat uit een doorzichtige klep die je kunt openen door op de knop aan de voorzijde te drukken. De klep scharniert open waardoor je de binnenkant van de Air Cooker kunt benaderen.

Verder is bovenop een bedieningspaneel te vinden met een kleurendisplay en een roterende keuzetoets om de Air Cooker mee in te stellen.

Achterop bevindt zich een uitneembare watertank. Deze vul je met water waardoor je de stoomfunctie kunt gebruiken van de Air Cooker.

Hoe ziet de binnenkant van de Air Cooker eruit?

binnenkant-philips-air-cooker

De binnenzijde bestaat uit een glooiende bak waarin een kookaccessoire staat. Aan de achterzijde is een luchtrooster te zien. Achter dit rooster gaat een grillelement en ventilator schuil. Dit is de enige gelijkenis met een Airfryer. Maar nogmaals, het is een totaal ander apparaat.

Het standaard kookaccessoire bestaat een uitneembare bodemplaat met inklapbare hengels, dit onderdeel heet de bodemschaal. Deze schaal vormt de basis voor alle accessoires voor je Air Cooker. Op de bodem van de schaal bevindt zich een los roostertje en hierop plaats je het standaard mandje. De schaal dient eigenlijk als een opvangbakje voor saus of kooksappen en heeft een capaciteit van 700 milliliter.

Het roostertje is al gelijk je eerst kookaccessoire, want hierop kun je bijvoorbeeld een hele kip plaatsen om te braden in je Air Cooker.

Het mandje is ideaal om eten te stomen. De hete stoom en de hete luchtstromen kunnen perfect door het mandje wervelen om zo de ingrediënten te bereiden. Zorg ervoor dat als je het mandje gebruikt, dat je deze altijd in combinatie met de bodemplaat gebruikt. Zet het mandje dus niet los in het reservoir van de Air Cooker zelf.

Optioneel kun je het mandje vervangen met een dichte bakvorm en je kunt het standaard accessoire uitbreiden met een grillplaat. Deze grillplaat plaats je bovenop het mandje of de bakvorm, waarmee je dus een extra etage creëert in je Air Cooker.

Let op: Gebruik de Air Cooker altijd met de onderste lade in combinatie met het rooster. Alle andere accessoires worden hier bovenop geplaatst. 

Hoeveel capaciteit heeft de Philips Air Cooker?

Zowel het mandje als de pan hebben een capaciteit van 2,2 liter. Daarnaast is de Air Cooker geschikt voor het bereiden van een hele kip van maximaal 1,8 kg. Dit is een groot formaat kip. 

Je kunt 4 hele kipfilets tegelijk bereiden in de mand of pan. Als je de tweede laag hebt, dan kun je het totale volume vergroten. Er is dan ruimte voor 8 kipfilets.

Daarnaast biedt de Air Cooker ruimte voor het bereiden van een vis van maximaal 25 cm die diagonaal geplaatst is in of op een accessoire. Als je de tweede laag hebt dan kun je twee vissen tegelijk bereiden.

Vergelijkbare berichten