Wat-kun-je-met-een-Air-Cooker-header

Wat kun je met een Air Cooker?

Een Air Cooker combineert drie eigenschappen om je gerecht mee te bereiden. Dat is een combinatie van tijd, temperatuur en vochtigheid. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en blijven smaak en textuur van je eten in tact. Groenten houden dus hun mooie frisse kleur en de smaak is veel intenser dan wanneer je groente zou koken in water.

In de Air Cooker kun je allerlei gerechten bereiden. Dit loopt uiteen van heel eenvoudig groenten bereiden tot het maken van een uitgebreid gerecht.

De Air Cooker biedt jou de mogelijkheid om met verschillende kookmethoden je eten te bereiden. Je kunt kiezen uit stomen door middel van lucht, stomen, langzaam garen, sous-vide, bakken, roosteren, opnieuw opwarmen, ontdooien.

Met deze kookmethoden kun je dus heel veel verschillende soorten gerechten bereiden. Van knapperige groenten, vers brood, stoofpotten, mals vlees of zelfs desserts.

De Air Cooker kan tot maximaal 160 graden Celsius worden ingesteld en daarom is het apparaat niet geschikt voor het bereiden van krokante gerechten. Een portie krokante frietjes kun je dus niet met een Air Cooker bereiden, dat moet je echt overlaten aan een airfryer.

Daarom vind ik een Air Cooker een perfecte aanvulling van een airfryer, de apparaten vullen elkaar perfect aan.

Een overzicht van de acht bereidingsmethoden

Via het bedieningspaneel op de Air Cooker kun je een keuze maken uit acht verschillende bereidingsmethoden. Per methode kun je de bereidingstijd handmatig instellen, maar dat geldt niet altijd voor de temperatuur en de mate van vochtigheid.

  1. Stomen op 100°C en hoge vochtigheid – Voor het koken van tere bladgroente of vochtig voedsel met ‘natte’ stoom.
  2. Luchtstomen (Air steaming) op 120 graden Celsius en hoge vochtigheid – Kook je voedsel met droge stoom op hoge temperatuur. Perfect voor malse vis en sappige en knapperige groente. Dankzij deze kookmethode wordt je eten sneller gaar en de stoom zorgt dat je eten niet uitdroogt.
  3. Roosteren op 160°C en geen vochtigheid – Rooster groenten, gevogelte of vlees op de maximale temperatuur.
  4. Bakken op 160°C en geen vochtigheid – Bak op deze stand vers brood, cake of muffins.
  5. Langzaam garen (slow cooking) op 80°C, maximaal 3 uur en hoge vochtigheid – Een ideale kookstand voor het bereiden van soepen, stoofschotels en voor het garen van mals vlees.
  6. Sous-vide op 50°C tot 90°C en hoge vochtigheid – Vacuümkoken voor nauwkeurig koken van vlees, vis of groente gerechten.
  7. Ontdooien op 60°C en hoge vochtigheid.
  8. Opwarmen op 120°C en hoge vochtigheid.

De vochtigheid kun je instellen via het waterdruppelsymbool. Je kunt kiezen twee waterdruppels voor hoge vochtigheid, een enkele waterdruppel voor gemiddelde vochtigheid en een doorgestreepte druppel voor geen gebruik van vochtigheid.

  • Vochtigheid uit: Voor bakken en roosteren
  • Vochtigheid aan: Voor stomen, slowcooking, ontdooien, opwarmen en vacuümgaren

Vergelijkbare berichten