Hoe de Air Cooker voor het eerst gebruiken?

Nadat je de Air Cooker uit de verpakking hebt gehaald adviseer ik om het apparaat eerst te reinigen. Te beginnen met de meegeleverde accessoires, deze kun je afspoelen onder de kraan of snel even reinigen met de handvaat.

De binnen- en buitenkant van de Air Cooker kun je afnemen met een vochtige doek. Vergeet ook niet om eventuele stickers te verwijderen van het apparaat en verwijder al het verpakkingsmateriaal.

Als je het apparaat voor het eerst inschakelt, dien je eerst de Air Cooker in te stellen. Je kunt een keuze maken uit de taal en je kunt de Air Cooker koppelen via de NutriU app aan je smartphone (iPhone of Android). Ik raad aan om gebruik te maken van deze app om het maximale uit je Air Cooker te halen.

Bij een succesvolle koppeling met je telefoon wordt er een Wifi-icoon getoond op het display van de Air Cooker. Het apparaat kan door maximaal één gebruiker of toestel tegelijk worden bediend.

In de handleiding wordt geadviseerd om bij het eerste gebruik de Air Cooker eerst een testrun te laten doen. Plaats het apparaat op een stabiele en hittebestendige ondergrond. Zorg dat er rondom het apparaat voldoende ruimte vrij is.

Stel het apparaat in op 30 minuten en op 160 graden, zonder het gebruik van luchtvochtigheid. Tijdens deze run kan er wat rook of geur vrijkomen uit de Air Cooker, dit is normaal.

Als je dit hebt uitgevoerd is de Air Cooker klaar voor gebruik. Dus kies een lekker recept uit via de NutriU app en ga aan de slag.

Bij het gebruik van de Air Cooker in combinatie met luchtvochtigheid dien je het waterreservoir te vullen. Je kunt de tank aan de achterkant van de Air Cooker vinden en deze recht omhoog loskoppelen. Vul het reservoir met kraanwater tot maximaal aan de MAX-aanduiding. Plaats het reservoir terug en zorg dat het deksel ook terug is geplaatst op de tank.

Ik vul de tank altijd tot het MAX-streepje. De hoeveelheid water die nodig is om te koken is afhankelijk van het gerecht dat je gaat bereiden en de kookduur. Het kan zijn dat je tijdens het koken het reservoir moet bijvullen, dit geeft de Air Cooker automatisch aan.

Het is natuurlijk niet noodzakelijk om altijd van de stoomfunctie gebruik te maken. Je kunt dus ook de Air Cooker gebruiken zonder stoom, je hoeft dan in principe het waterreservoir niet te vullen.

Vergelijkbare berichten