Wat is het verschil tussen een Air Cooker en een oven

Een Air Cooker kun je vergelijken met een oven, maar er zijn wel degelijk verschillen. Allereerst is een Air Cooker een portable apparaat die je overal kunt neerzetten en mee kunt nemen.

Daarnaast is het rendement in een Air Cooker hoger dan in een oven, zeker als je het vergelijkt met een grotere inbouw oven. Het compartiment om in te koken is bij een Air Cooker een stuk compacter, waardoor je gerechten intenser en sneller worden gegaard.

Een Air Cooker biedt ook veel verschillende en slimme functies. Je kunt met een Air Cooker gebruikmaken van natte en droge stoom, je kunt sous-vide koken (vacuüm garen), bakken, roosteren, eten opwarmen en ontdooien.

Veel ovens die mensen thuis gebruiken zijn elektrische oven, combi ovens of heteluchtovens. Deze bieden naast een ovenstand vaak alleen een grillstand aan en als je een combi oven hebt kun je deze ook als magnetron gebruiken. De Air Cooker is naast een oven ook een stoomoven, een slowcooker en een magnetron. Het biedt allerlei functies in één apparaat.

Een Air Cooker is ideaal om vers eten in te bereiden. Maar het is ook ideaal om reeds bereid eten op te warmen of te ontdooien. Dat gebeurt heel geleidelijk maar wel op een snelle manier. Een stuk sneller dan in een heteluchtoven of in een magnetron.

Tot slot biedt een Air Cooker verschillende handige accessoires die je kunt gebruiken om tal van recepten te bereiden. In combinatie met NutriU en de connected functionaliteit kun je de Air Cooker gebruiken samen met je mobiel of tablet.

Je stuurt de Air Cooker aan, volgt de bereidingstijd en stelt waar nodig de temperatuur of baktijd bij. En als je nog even wilt wachten met eten, dan kun je vanaf de bank de warmhoudfunctie instellen.

Vergelijkbare berichten