Hoe gebruik je een Air Cooker?

Je kunt een Air Cooker op vier verschillende manieren gebruiken.

1. Koppelen aan Philips NutriU app

Allereerst kun je de Philips NutriU app koppelen via Wifi aan de Philips Air Cooker. De app herkent dan de Air Cooker waardoor het mogelijk is om recepten naar het apparaat toe te zenden. Kies een recept in de NutriU app en zendt de instellingen naar de Air Cooker.

2. Semi-handmatig instellen

Je kunt de Air Cooker ook semi-handmatig instellen via het bedieningspaneel. In het menu kun je kiezen uit de verschillende kookmethoden en je kunt aangeven wat voor soort gerecht je wilt klaarmaken. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een broccoli wilt stomen. De Air Cooker zorgt dan automatisch voor de juiste instellingen.

3. Ingrediëntenmodus

Je kan kiezen uit de ingrediëntenmodus om voor bepaalde ingrediënten de juiste bereidingsmethode te selecteren. Je kunt ook direct een bereidingsmethode selecteren door te kiezen uit stomen, roosteren, bakken, ontdooien of een andere modus.

4. Manueel instellen

Tot slot kun je de Air Cooker ook manueel instellen via de handmatige modus. Deze modus raad ik meer aan als je al een beetje gewend bent geraakt met het koken in een Air Cooker.

Je kunt kiezen uit instellingen voor de tijd, de temperatuur en de hoeveelheid stoom dat je wilt gebruiken. Kies voor veel stoom, medium stoom of kies voor geen stoom. Je kunt op deze manier echt gaan experimenteren met je Air Cooker.

Qua temperatuur kun je kiezen uit een temperatuur tussen de 60 en de 160 graden, je kunt in stapjes van 5 graden de temperatuur instellen. De timer of kooktijd kun je instellen van 1 tot maximaal 180 minuten (3 uur).

Gebruik van je smartphone

Het leuke is dat je de instellen van de Air Cooker kunt instellen op het apparaat zelf. Maar als je jouw smartphone gekoppeld hebt via de NutriU app, dan kun je het apparaat ook geheel op afstand instellen naar wens. Je kunt kiezen uit alle programma’s.

Als je gebruik wilt maken van de stoomfunctie dien je de watertank te vullen met kraanwater. Dit reservoir is bevestigd achterop de Air Cooker en kun je zonder enige moeite loshalen van de Air Cooker om te vullen onder de kraan. De Air Cooker geeft zelf aan of het reservoir bijgevuld dient te worden.

Let op bij het openen van het deksel. In de kookruimte kan zich hete stoom bevinden die dan direct ontsnapt. Als je het deksel met je hand tegenhoudt dan kun je hier je handen aan branden. Gebruik dus bij hogere temperaturen voor de zekerheid een ovenhandschoen.

Maak veilig gebruik van de Air Cooker

Maak  op een veilige manier gebruik van de Air Cooker door rekening te houden met de volgende dingen:

 1. Bij het gebruik van de Air Cooker kan er stoom vrijkomen via het ventiel aan de zijkant. Deze stoom is heet en je kunt dit het beste afzuigen via je afzuigkap.
 2. Bij het openen van het glazen deksel is bij het koken op een hogere temperatuur het deksel heet.
 3. Let op hete stoom die ontsnapt bij het openen van het deksel. Deze kan in je gezicht komen of langs je handen.
 4. Om de antiaanbaklaag te beschermen is het gebruik van zacht keukengerei aanbevolen, zoals siliconen of houten spatels. Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen.
 5. Bevroren vlees, gevogelte of zeevruchten moeten eerst ontdooid worden voordat je deze gaat stomen.
 6. Vul de kookkamer nooit met water, dit is het compartiment van de Air Cooker. Je kunt alleen het waterreservoir gebruiken om te vullen met water. Het reservoir mag alleen gevuld worden met water.
 7. Zorg dat de Air Cooker vrij op het aanrecht staat en dat roosters niet afgedekt worden. Het beste is om rondom het apparaat minimaal 10 cm vrij te houden.
 8. Maak liever geen gebruik van bakpapier of aluminiumfolie in de Air Cooker.
 9. Accessoires worden heet in de Air Cooker, gebruik dus ovenwanten als je een accessoire uit de kookkamer wilt halen.
 10. Raadpleeg de NutriU app of de kooktabellen in de handleiding voor advies voor het juist instellen van de Air Cooker.
 11. Maak na elk gebruik het apparaat schoon. Dit kan via de schoonmaakprogramma’s of door gebruik te maken van een zachte doek of spons.

Vergelijkbare berichten